Kurtlar Vadisi Pusu

Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleri

Bu oluşum, Polat Alemdar'a 'Kırmızı Kitap' ile beraber, vatanı korumak görevini vermiş, kritik zamanlarda da ona destek sağlamıştı.

Film senaryosuna göre, bu heyet binlerce yıldır Türk milletinin hafızası ve koruyucusu olarak görev yapıyordu.

Şimdi gözler, Encümen-i Daniş'e çevrildi.

Türkiye'nin 'kırmızı kitap'ına sahip olan 'İhtiyarlar Meclisi', Encümen-i Daniş mi sorusu akla geliyor şimdi.

Encümen'i Daniş nedir?

Üyeleri Vatan'a konuştu.

İşte o haber:

Ergenekon’la ilgimiz yok

Encümen-i Daniş üyeleri Vatan’a konuştu

Seçkin isimlerden oluşan ve yıllardır 15 günde bir toplanan Encümen-i Daniş grubunun üyeleri, isimlerinin Ergenekon operasyonuyla anılması karşısında şaşkın

Devletin zirvesinde görev yapıp emekliliğe ayrılmış seçkin kişilerden oluşmuş bir topluluk yıllardır düzenli toplantılar yaparak ülke ve dünya meselelerini tartışıyor. Encümen-i Daniş adı verilen bu topluluk Ergenekon operasyonunda eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın gözaltına alınmasıyla yeniden gündeme geldi. Soruşturmayı yürüten savcı, emekli Orgeneral Kılınç’a Encümen-i Daniş toplantılarıyla ilgili sorular yöneltmişti. Grup, Moda Deniz Kulubü’nde 15 günde bir düzenli olarak toplanıyor ve zaman zaman devletin zirvesine mektuplarla görüşlerini bildiriyor.

Gruba mevcut üyelerin tavsiyesi çerçevesinde ancak üzerinde oybirliği sağlanan isimler dahil ediliyor. Eski genelkurmay başkanlarından sadece Hüseyin Kıvrıkoğlu ve İsmail Hakkı Karadayı’nın bu toplantılara katıldığı, eski genelkurmay başkanlarından Necip Torumtay ve Doğan Güreş’in bu ekibin dışında kaldığı, eski bürokratlardan Emre Gönensay, Sönmez Köksal, Özdem Sanberk, İlter Türkmen gibi hem üzerinde oybirliği sağlanmış hem de İstanbul’da oturan isimlerin bu grupta yer aldığı belirtiliyor.

Aksiyon dergisine göre grubun Encümen-i Daniş ismini nasıl aldığını üyelerden TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu şöyle anlatıyor: “Adı Encümen-i Daniş değildi. 1980 öncesinde Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk bizim Suadiye’deki evimizde yapılan toplantıya gelince, ’Sizler etkili, yetkili insanlarsınız. Etkili bir kurulsunuz, Encümen-i Daniş’siniz diyor. Böylece ismi Encümen-i Daniş oldu.”

‘HAYRETLE KARŞILIYORUM’

Encümen-İ Daniş’in başkanlığını yaptığı TBMM eski başkanlarından Necmettin Karaduman VATAN’ın sorularını şöyle yanıtladı:

Ergenekon soruşturması kapsamında Encümen-i Daniş’in isminin gündeme gelmesini, Tuncer Kılıç’a bu grubun sorulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir anlamı yok böyle bir sualin sorulmasının. Böyle bir olayla bağlantı kurulması mümkün değil. Hayretle karşılıyorum.

Grubunuza yönelik bir şüphe mi var sizce?

Onu bilemem. Bunu o soruyu soranlara sormak lazım.

Grup üyeleri nasıl belirleniyor?

Herhangi bir kural yok. Kurulda çalışan arkadaşlar öneriyorlar. Bir arkadaşımız örneğin sağlık durumu nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Onun yerine bir başka arkadaşımız öneride bulunuyor. Yaklaşık 30 kişilik bir fikir ve düşünce grubudur bu. Bu öneri üzerine yeni bir üye geliyor. Bunlar genellikle devlette üst düzey görev yapmış arkadaşlardan oluşuyor. Tek kural bu başka kural yok.

Kurula üyeliğin bir süre sınırı var mı?

Yok. Üye çalışabildiği, sağlık şartları elverdiği sürece çalışır.

Tüzüğünüz yazılı bir kuralınız var mı?

Hayır yok.

Ne kadar sürede bir toplanıyorsunuz?

15 günde bir.

Gündemi nasıl belirliyorsunuz?

Memleketle dünya meseleleriyle ilgili görüşüyoruz. Belli bir gündem belirlenmez. Toplantı sırasında konuşulur hangi konular değerlendirilebilir diye. Daha çok kamuoyunun gündeminde ağırlıklı yer eden konulara bakılır. Örneğin Ermeni meselesi ivme kazanmışsa, hem dünya hem Türk kamuoyunda tartışılıyorsa, bu konuyu alır konuşuruz. Değerlendirmeler yapar, konunun önemine göre gerekirse Cumhurbaşkanı ya da TBMM Başkanı ya da Başbakan’a bir rapor göndeririz. Bu nadir olur. Çok önemli olaylar cereyan ettiğinde olur. Meseleye katkımız olsun diye görüşlerimizi aktarırız.

Önerilerinizin uyarılarınızın gereği yapılıyor mu sizce?

Yapıldığını tahmin ediyoruz.

Ergenekon soruşturması başladığında grubunuzun da gündeme geleceği, tartışılacağı aklınıza gelmiş miydi?

Hiç gelmedi. Ama görüyorsunuz bağlantılı olsun olmasın neredeyse her konu orada konuşuluyor. Hukuki bir rabıtası olmayan konuların bile konuşulduğu izlenimi var bizde.

Adınız gündeme geldiği için bir tedirginlik yaşıyor musunuz?

Bizde tedirginlik olmaz. Biz devletin nice tecrübelerini yaşamış insanlarız.

Grubun başkanlığını halen siz mi yürütüyorsunuz?

Evet

Başkanlık seçimi nasıl oluyor?

Yine öneri doğrultusunda oluyor. Arkadaşlar da bu öneriyi uygun görüyorsa, başkan seçiliyor.

Son dönemde grubunuza katılan isimler kimler?

Epey bir zamandır yeni katılım yok. Yani uzun yıllardır bu grup biraradadır.

Hilmi Özkök üyeniz mi?

Hayır değil.

‘Meçhul insanlar değiliz’

Encümen-i Daniş’in mevcut üyelerinden iski Milli Eğitim Bakanlarından Cumhuriyet Senatosu eski üyesi Safa Reisoğlu ise grubun Ergenekon sorgulamasında gündeme gelmesini şöyle yorumladı:

“Osmanlı döneminde resmi bir konumu olan Cumhuriyet döneminde eski tarihten beri özel bir düşünce grubu olarak görev yapan bir grup bu. Bu çerçevede Sayın Kılınç’a neyi sormuşlar, niye sormuşlar bilmiyorum. Bizim toplantılarımızın gizli bir tarafı yoktur. Bir şey sorulmak isteniyorsa, resmi olarak başvurulursa, grup başkanımız o resmi kuruma gerekli açıklamaları yapar. Ergenekonla bizim grup arasında bağlantı kurulmaya çalışılmasını kimsenin düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü bu grup öyle isimlerden oluşuyor ki, hakikaten meçhul insanlar değil. Son derece üst düzeyde devlete hizmet etmiş insanlar.“



edit post

0 Reply to "Pusudaki İhtiyarlar Meclisi Encümen-i Daniş mi ?"

Yorum Gönder

site stats

BlogRankers.comComputers blogsArt Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryInternet Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleriblog search directoryBlog Directory & Search engineInternet BlogsDirectory of Television Blogs BlogsByCategory.comInternet Business Directory - BTS LocalBlog directoryFree Blog Directory

Copyright by Cyber 2008-2009