Kurtlar Vadisi Pusu

Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleri


‘Deli Yürek’, ‘Kurtlar Vadisi’ ve ‘Pars Narkoterör’ gibi dizilerle ülkemizdeki karanlık ilişkileri anlatan yapımcı Osman Sınav’a bugünlerde konusu ‘devlet içindeki derin ilişkiler’ ve ‘Ergenekon’ olan onlarca kitap ve senaryo geliyor.

Şu an için neyin ne olduğunun belli olmadığını, böyle bir projeye girmenin sağlıklı olmayacağını düşünen Sınav, “10 yıl önce yaptım. Devletin içindeki çürümeyi rol modelleri çizerek gösterdik izleyiciye. Sinemacı için önemli olan, önceden görüp yapmaktır. Bana ‘Siz niye yapmıyorsunuz?’ diyorlar. Savcılar, polisler yapıyor zaten. Haberler ortada. Diziye ne gerek var!” diyor. Demokrasinin yaşaması için adaletin önemine dikkat çeken Sınav, “Yaptığınız işleri izleyici doğru okumuş mu?” sorusuna, “Yaptıklarımızı halk doğru okudu. İnsanlar haberlerin satır aralarını doğru okumalı. Yoksa yönlendirilirler.” şeklinde cevap veriyor. Halkın neyi nasıl okuduğunu yaşayarak görmüş Osman Sınav. Son Ergenekon operasyonları kapsamında bir televizyon kanalının kahveden yaptığı haberi buna örnek gösteriyor: “Halka soruyorlar, ‘Olup bitenleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’ diye. Biri ‘Ardında ne var bakmak lazım.’ derken, diğer bir vatandaş, ‘Bu kadar güvendiğimiz insanlar neyin içindeymiş meğer!’ diyor.” Bütün bunları birleştirdiğinizde toplumdaki duyarlılığın en üst seviyede olduğu da ortaya çıkmış oluyor aslında. “Sakin olalım. Yaşananları önce analiz etmek lazım. Üç beş gazete manşetinden yola çıkılarak dizi yapılmaz.” diyen Sınav’ın kısa vadede böyle bir işe girişmeyeceği anlaşıyor.

‘Kenan İmirzalıoğlu’nu onlardan iyi tanırım’

‘atv’de başlayıp yoluna TRT ile devam eden Doludizgin Yıllar, ‘Posası çıkmış diziler TRT’ye gidiyor.’ ve ‘Osman Sınav oğlunu (Yusuf Ömer Sınav) oynatıyor.’ gibi eleştirilerin hedefi olmuştu. Eleştirilere ilk kez cevap veren Sınav, sert konuştu: “Tabii ki reyting almak önemli. Ancak dizi atv’nin hedef kitlesine ulaşmada sıkıntı yaşadı. Onlar devam etmek istemedi, ben de projeye inandığım için TRT’ye götürdüm. Onların duruşuyla bizim duruşumuz örtüştü. Proje bir gençlik dizisi, genç bir nüfusumuz var. Reyting de alıyoruz. Sonuçta bir cümlesi olan dizi. ‘Kenan İmirzalıoğlu’nu oynatsaydın tutardı.’ diyenler bile oldu. Kenan’ın ne yapacağını, yazan arkadaştan daha iyi bilirim.” diyor. Yapımcı, oğlu ile ilgili eleştirilere şöyle cevap veriyor: “Yusuf Ömer sıradan bir oyuncu değil. Aylarca süren deneme çekimleri sonunda karar verildi. Konservatuar okudu. ABD’de eğitim aldı. İyi at biniyor. Tabii ki eliştiri olacak, ama bir yere oturmalı.” Sınav, hiç kimseye kırgın olmadığını, hatta atv ile yeni bir dizi projesi üzerinde çalıştıklarını da söylüyor.

Reytingdeki oyunun altında başka şeyler var

Osman Sınav, reytinglerdeki şaibe tartışmasıyla ilgili ise şunları söylüyor: “Bizi eliştirenler, söz konusu reyting olunca susuyor. Neyin tetikçiliğini yapıyorlar? TRT’nin özellikle Anadolu’da ciddi bir izleyici kitlesi var. Çıkan sonuçlar da doğru değil. Bakıyorsunuz, sadece kadın entrikaları, dest-i izdivaç türü yapımlar izleniyor gibi bir sonuç çıkıyor. Burada toplumun kültürünü değiştirmeye yönelik bir yönlendirme olduğunu düşünüyorum. Bu toprağın insanını tanıyorsanız bunun böyle olmadığını bilirsiniz. Örneklemler sosyoekonomik bakımdan doğru olabilir, ancak sosyokültürel anlamda doğru değil. Bu seçimlerle AGB verileri istediğiniz gibi değişir. Ben bile yıllardır bu işin içindeyim, neyin tutup neyin tutmayacağını kestiremiyorum artık.”

‘Pars Narkoterör düzen kurbanı’

Osman Sınav, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın “Pars Narkoterör’ün reyting almamasının altında başka şeyler var.” sözü ile ilgili olarak, “Bunu İstanbul Emniyet Müdürü söylüyor. Bu işler bir düzen işidir. Sistemi tersten işlettiğin zaman kendiliğinden oluşur bazı şeyler. Mesela reyting için seçilen örneklemler buna bir örnek. Ben istihbarat yapmıyorum. Bunu bilecek kurumlar var. Onların işi.” diyor.

‘Azerbaycan’daki yasak araştırılsın’

“Azerbaycan Türk dizilerinin yayınına yasak getirdi. Bu çok önemli ve tehlikeli. Dil birliğinin önüne geçmek için yapılmış bir oyun. Altında kimin olduğu araştırılsın. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın olaya el koyması lazım.”



edit post

0 Reply to "osman sınav ergenekon"

Yorum Gönder

site stats

BlogRankers.comComputers blogsArt Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryInternet Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleriblog search directoryBlog Directory & Search engineInternet BlogsDirectory of Television Blogs BlogsByCategory.comInternet Business Directory - BTS LocalBlog directoryFree Blog Directory

Copyright by Cyber 2008-2009