Kurtlar Vadisi Pusu

Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleri

DÜNYADA çok izlenen ve tartışılan dizilerin başında 24 geliyor, öyle ki, dizide ne olsa gerçekleşiyor, üç yıl önce bir siyahı başkan yapmıştı, Obama gecikmeli geldi, ama geldiCNBC-e, yeni bölüme geçiş sayılan uzun metraj 24 filmini yayınladı, ardından yeni bölümler gelecek. Bu perşembe 24’ün hasreti bitti, gelecek perşembe de Türkiye’nin en olaylı, aktif dizisi Kurtlar Vadisi başlıyor, iki dizi aynı gün, aynı saatlerde yarışacaklar, zaten hep böyleydi, ikisi de yayın gününü ve saatini değişmiyor.



edit post

Fasıl Geceleri'nı sızan Zaman yazarı nelerin konuşulduğunu ve kimlerin katıldığını anlattı.
Fasıl geceleri çok konuşuldu, yazıldı çizildi. Fehmi Koru'nun organize ettiği gecelere katılan Zaman'dan bir yazar, "kurşunkalem takma" adıyla ayrıntıları yazdı.Katılan davetliler ve nelerin konuşulduğuna dair ilgniç bilgiler aktardı. İlk fasıl gecesi Süleymaniye Camii'nin hemen arkasında, Fetva Yokuşu'ndaki Ağa Kapısı Cafe'de başlamış.

Bilindiği üzere son toplantı Eresin Otel'de yapıldı. Bu toplantıya katılan Aydın Doğan, bir sonraki fasıl gecesinin yapılacağı Hilton'da ev sahipliği yapacak.

Fasılda kesinlikle siyaset konuşulmuyormuş. Bu gecelerin yazılı olmayan kuralı. Sazlı sözlü eğlenceler ve hayata dair sohbetler konuşuluyormuş..

Gecelerin neredeyse tek vazgeçilmez ismi TRT sanatçısı Dr. Adnan Çobanmış.

Fasıl Geceleri'ne sızan yazar, bugüne kadar geceye katılan isimlerden bazılarını saydı. Aralarında rahmetli Hasan Doğan da var. Necati Şaşmaz (Polat Alemdar) da var.

Fehmi Koru ile beraber Ahmet Ertürk, Nuray Mert, Ahmet Hakan, Elif Çakır, Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Cengiz Er, Selahattin Sadıkoğlu, Yasin Aktay ve Erhan Çelik, bu meclisin has müdavimleri. Daha sonra bu halka genişledi.

Atilla Koç, İskender Pala, Kadir Topbaş, Ali Bayramoğlu, Mehmet Kamış, Mehmet Barlas, Candan Karlıtekin, Erhan Köknar, Hakan Peker, Ömer Erdem ve İstanbul'un bazı ilçelerinin belediye başkanları da halkaya dahil oldu. Fasıl gecelerine birkaç kez de olsa rahmetli Hasan Doğan, Nazlı Ilıcak, Necati Şaşmaz (Polat), İclal Aydın, Şansal Büyüka, Zeynel Abidin Erdem ve Zuhal Şeker de geldi.



edit post


Merhaba, önceki bölümlerde İlhan Yarbay'ı kurtarmaya giderken,
arabada Sultan'ın Abdülhey'i ısrarla araması esprili bakışlara neden oldu. Bu bakışlardan ilki Memati'ye aitti. Memati madem o
kadar tepki gösterecekti, arabada neden dalgaya almakla yetindi? Bu
benim için ciddi bir ayrıntıdır ve bunun bir şekilde düzeltilmesi
gerekir diye düşünüyorum. Senaristler en azından bu mevzularda
bizlere tezat haritalar çizmemelidir. Gözümüz aydın olsun.
İnşaallah bu heyecanlı ve sabırsız bekleyişimizin hakkını verecek
bir bölümle merhaba der dizimiz bizlere.



edit post

Şamil Tayyar isimli Star gazetesi yazarı, köşesinde Kurtlar Vadisi’nin adınıkaleme almış, ancak maalesef, bahsi geçen haberi doğru okumayıp, yanlışlık yapmıştır. Kendisine Recai Birgün’ün açıklamasını doğru okumasını tavsiye ederiz…
Kurtlar Vadisi ile “özel harekattan alınan silahlar”ın bir alakası olmadığı gibi, polislerin figüran olarak kullanılması da söz konusu değildir. O “dizi” biz değiliz…
Pana Film



edit post


Osman Sınav'ın çektiği 'Kurtlar Vadisi'nde 55 bölüm oynayan Selçuk Yöntem, dizideki bir eksikliğe dikkat çekti.

NTV'de 'Haydi Gel Bizimle Ol' programına konuk olan Oyuncu Selçuk Yöntem, bir dönem rol aldığı Kurtlar Vadisi dizisine ciddi bir eleştiri yöneltti.

Dizide oynamayı kabul etmesinin nedeni olarak "Para baronları, devlet ve mafya üçgeninin gündemle paralelliğiyle seyirciye bir şeyleri yansıtması. Gerçekten de benim bulunduğum ilk 55 bölüm, ne kadar objektif olurum bilemem ama halka, gündemin ne olduğunu, dönen şeylerin anlamlarının ne olduğunu birazcık yükledi gibi geliyor bana" olarak açıklayan Yöntem, diziden sonra bu gündemin halk tarafından daha çok takip edildiğini ifade etti.

Dizideki bazı karakterlerin insanlar tarafından örnek alınmasının, kendisini de rahatsız ettiğini vurgulayan Selçuk Yöntem, diziye devam ettiği süre içerisinde bu konuda zaman zaman eleştiriler yönelttiğini de söyleyerek diziyle ilgili şu eleştiriyi yaptı:

"Osman (Sınav) dostumdur çok severim. 'Bu kadar kana gerek yok. Bu kadar vurduya kırdıya gerek yok, bu kadar silaha gerek yok.. Bir de niye polis yok?' diyordum. 'Bizim dizide niye polis yok?' Hala yok! Ortalık kan revan içinde ama polisi göremezsin! Nasıl?"



edit post

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizileri Azerbaycanda en çok
seyredilen , her hafta reyting rekorları kıran dizileri. İlk önce ANS tv
2006 yılında “ Kurtlar Vadisi ” ile Azeri izleyicileriyle
buluştu.Çok kısa bir zaman içerisinde ciddi izleyici kitlesi
oluşdurdu. Dizinin
bitmesiyle ve Türkiyede “ Kurtlar Vadisi Pusu ” dizisinin yayına
girmesiyle, Azerilerin bu
diziye talebi arttı. Azeri TV' leri tüm bunları göz önüne almasıyla
adeta tüm tv ler giriyordu.
Son olarak ATV de “ Kurtlar Vadisi Pusu ” ilk bölümüyle yayınlanmaya
başlandı.
Daha sonra ( Radyo Televizyon Üst Kurulu ) tarafından durduruldu, aynı
zamanda diyer kanallardakı Türk dizileriyle birlikde.
Şimdi Azeriler yeni bölümlerin ne zaman yayınlanacagını bekliyor.Hem
Türkiye de hemde Azerbaycan da.
Sonunda 5 mart Perşembe akşamı SHOW TV de yayına gireceği
duyulduğunda herkes havalara uçtu.Tabi evlerinde uydusu olanlar. Uydusu
olmayanlar ise hayla “ Kurtlar Vadisi Pusu ” nun Azerbaycanda ne
zaman yayına gireceğini bekliyor.İnşallah yayına girer.

“ Kurtlar Vadisi ” – Azerbaycanda neden bukadar çok sevildi ?

Şimdiye kadar Azerbaycanda bir çok mafiyanı anlatan , çeteni anlatan ,
terörü anlatan , dövleti anlatan diziler yayıma girmişdi.Amma hiç biri “
Kurtlar Vadisi ” kadar geniş reyting rekorları kırmamışdı.DVD –
satışları bile mazalara sunuldu , amma “ Kurtlar Vadisi ” kadar
satılmadı.

1 – İnsanlar “ aksiyon ” dizileini çok seviyorlar.Amma bazı diziler çok
abartılı çekiliyor.
___ Bazı dizilerde dövüş sahneleri çekilerken onlarla iri ve
kiçikcaplı silahlardan çikan onlarla mermi dizinin baş kahramanına
isabet etmiyor.Amma kahraman elindeki kiçikcaplı
silahla tüm düşmanı öldürüyor.Buda izliyicilere hiçde inandırıcı
gelmiyor.
Kurtlar Vadisinde böyle diyil.

2 – İnsanlar hemişe yenilikler arıyorlar.Çünki her defa aynı şeyler
oldukta insanlar bikiyorlar.
Kurtlar Vadisinde böyle diyil.

3 – İnsanların dikkatlerini mafiya , çete , terör , devlet gibi
bilgiler , diziler tez çekiyor.
Amma abartısız ve inandırıcı olursa.
Kurtlar Vadisi böyle olduğu için hem Türkiyede,hemde Azerbaycanda çok
seviliyor ve reyting üstüne reyting kırıyor.



edit post

Aslanın adamı Aslan'a ihanet etmeye başlamıştı.KGT gibi bir teşkilat açık vermişti.Yalnız bir mantıksızlık bir karışıklık takıldı kafama.KGT'nin içine adamı Testere sızdırmamıştı.Adam Testere'yi bulmuştu.Sizce böyle saçma bir tesadüf olabilirmi ?Bence olamaz.Size çeşitli sebeplerden dolayı Aslan'ın Polatla yaşadığı birçok olayın tamamiyle zarf olduğunu daha önceki yazılarımda açıklamıştım.Polat'ın Aslan'a birdaha dönmemesi gerektiğini ve bu konumunu koruması gerektiğinide anlatmıştım.Polat Aslan'ın adamını yakaladığı zaman Aslan Polat'dan KGT'ye tekrar dönmesini istemişti.Polat ise bu konumu reddetmişti.Bu tamamiyle bir zarftı,bir sınavdı.Polat'ın bu sınavdan geçebilmesi için adamı yakalayıp öldürmesi ve bu teklifi reddetmesi gerekiyordu.Sınavı başarı ile geçti.

Ancak güçlü bir istihbarat örgütü nasıl olurda başkanının sağ kolunu bir sınav için harcar ?Bunun bir sınav olduğu apaçık ortada.Polat Alemdar'ın hocası böyle bir gafleti asla yapmış olamaz.KGT'nin şartlarını ve niye olamayacağını şimdi uzun uzun anlatmayacağım.

Bu adam bu sınav için özellikle seçilmişti.Aslan'ın sağ kolu gibi becerikli,akıllı bütün bu özellikleri kuşanmış bir insan nasıl olurda şıp diye harcanıverir ?Böyle bir hayatı harcamak bu kadar kolaymı ?Onun Aslan'ın sağ kolu olmak için haklı çalışmalarını bir düşünsenize.Böyle bir adam nasıl olurda bir sınav için nişangah olur ?Böyle önemli bir örgüt bir çırpıda yetişmiş ajanını harcayabilirmiki ?



edit post

Prof. Dr. Halim Hattat, internetten yapılan cinsel sorunlarla ilgili bir araştırmanın sonuçlarını anlatmak üzere Okan Bayülgen'in NTV'deki 'Sade Vatandaş' programına konuk oldu.

Programa Hattat ile birlikte, Star TV'de Yabancı Gelin isimli yarışmayı sunan Sema Öztürk de konuktu.Program boyunca yapılan bu araştırmanın sonuçları, kadın-erkek ilişkileri, cinsel sorunlar konusu konuşuldu. Sema Öztürk, zaman zaman kısa süreli de olsa konuşmalara dahil olmaya çalıştı ancak Okan Bayülgen,çok fazla söz vermedi.

Programın ilk bölümünün süresinin dolması üzerine Bayülgen, bu durumun farkında olarak Öztürk'ten anlayış istedi ve "Semacım sen de profesyonel bir televizyoncu olarak bu sunumları yapanların ne işe yaradığını biliyorsun, şu anda konuksun ama aslında bizim bulunma nedenimiz, biz konuşan kafalar olarak televizyonlarda tanınıyoruz. Dolayısıyla sayın profesörün seyircide bir aşinalığı yoktur. 'Kim bu gözlüklü adam?' diyeceklerdir. Dolayısıyla senin varlığın, şimdi bana kızacaksın, çünkü süremiz bitti..." dedi.

Bu arada Bayülgen'in lafını nereye getirmeye çalıştığını anlayan ve şaşıran Sema Öztürk "Canım, doğru mu söylüyorsun canım? Bütün kredini kaybetmiş olursun şu dakika biliyor musun?" dedi.

Bayülgen, konuğunu kırmamaya çalışarak devam etti: "Şöyle bir şey var, niye ben burada bulunuyorum demiş olabilirsin. İşte ben, biz, sen de ben de aslında, Sayın Profesör bu bilgileri aktarsın diye burda bulunduk. Çok teşekkür ederim geldiğin için" diye konuştu.

Sema Öztürk de bozuk bir yüz ifadesiyle "Peki, günün şakası oldu. Görüntü niyetine buradaydık yani?" şeklinde konuştu ve kalakaldı.

Okan Bayülgen ise "Bana kızacaksın ama en azında yararlı bir iş yapmış olduk. Hayır, görüntü bak ne işe yarıyor. Sadece görüntü, bir de konuşsan bak neler olacaktı? Peki teşekkür ederim" diyerek lafı daha fazla uzatmadan pası reklama atmayı tercih etti.



edit post

Kurtlar Vadisi dizisinde Memati karakterindeki Gürkan Uygun'un sevgilisi Gamze'yi canlandıran Manken Didem Taslan annesi İnci Yalçın'ın ameliyat oldu. Yalçın, iki dizindeki kireçlenme, menisküs ve sağ eldeki karpal tunel ameliyatı için Hisar İntercontinental Hospital'e geldi. Annesi ile birgün hastane de kalan Didem Taslan 'Diziden önce annemin ameliyatlarını yaptırttım. Diziye verilen ara annemin tedavisi için iyi bir fırsat oldu' dedi. Oyuncu Didem Taslan annesi dışında da kendisine check-up yaptırdı. Hiçbir sağlık sorunun olmadığını öğrenen Didem Taslan ve annesi bir gün Hisar İntercontinental Hospital'de kaldıkdan sonra taburcu oldular.



edit post

Blog yazarı olmak ister misiniz ?

Kendi fikir ve düşüncelerinizi vadi severlerle paylaşmak ister misiniz ?

Benim diğer televizyon eleştirmenlerinden ve köşe yazarlarından neyim eksik diyorsanız işte size fırsat :

Siz yazın biz yayınlayalım….



Hangi konularda yazı yazabilirim ?
Kurtlar vadisi pusu hakkındaki her şeyi yazınıza konu edinebilirsiniz.


Kurallar:
1-Polat alemdar’a aşk mektubu yazamazsınız :)2-Hakaret ve itham içeren kişi ve kurumları küçük düşüren yazılar yazamazsınız.
3-
İki cümlelik yazılar yazamazsınız. Onun yerine yorum yazmanızı tercih ederiz.


Peki yazıyı bahsettiğiniz bu kurallara göre yazdık, nasıl yayınlayacağız ?
Yazdığınız yazıyı haylazca20@gmail.com adresine e-mail olarak göndereceksiniz.
Yazınız değerlendirmeye tabi tutulacak ve yayınlanabilir bir yazı niteliğine sahipse sitemizde yerini alacak.


>Ben kalemimden çok sanatımı konuşturmak istiyorum diyorsanız.
Kurtlar vadisi pusu'ya ait
avatar, wallpaper ve resim çalışmalarınızı yine bizimle paylaşabilirsiniz...



edit post

Son olarak TRT1'de ekrana gelen 'Doludizgin Yıllar' isimli diziye imza atan usta yönetmen Osman Sınav, Türk dizilerinin 2009 Ocak ayından beri Azerbaycan'da yasaklandığını ancak buna kimsenin tepki gödtermediğini söyledi.
İlk kez 2006 yılında Azerbaycan'daki ANS televizyon kanalını 'KURTLAR VADİSİ' dizisini yayınlayarak reyting rekorlarını kırdığını hatırlatan Sınav, 'Bu başarılı başlangıcın ardından Türk dizileri diğer Azeri kanallarının dikkatini çekti ve Azerbaycan TV pazarında Türk yapımları diğer ülke yapımlarının önüne geçmeye başladı.
Tüm bu Türk yapımlarının ortak özelliği ise Azericeye dublaj yapılmadan Türkçe olarak yayınlanmasıydı.
14 Mart 2007 tarihinde Azerbaycan Milli televizyon Radyo Şurası (Radyo Televizyon Üst Kurulu) aldığı kararla, Azeri televizyonlarında yabancı dilde yayın yapılmasını yasakladı. Türkçe başlangıçta bu yasak kapsamının dışında tutuldu kurul, televizyonların yayın akışlarının çok yüksek oranda Türkçe dizi ve filmlerle doldurmaya başlayınca Türkçeyi de yasaklanan diller arasına aldıklarını açıkladı' diye konuştu. Az

NEDEN RUS BASKISI MI?
Azerbaycan'da yayını yarım kalan diziler arasında KURTLAR VADİSİ PUSU, Yaprak Dökümü, Yabancı Damat, Arka Sokaklar, Bir İstanbul Masalı, Aşka Sürgün, Melekler Adası, Tek Türkiye, Hırsız Polis ve Beşinci Boyut gibi diziler bulunduğunu hatılatan Sınav, şöyle konuştu:
'Türk dizilerinin yasaklanmalarının gerçek sebebi rusya olabilir mi?
Çünkü sorun sadece Türkçe yasağı değil, sorun şu ki, şu anda Azeri kanallarında dublajlı olarak bile hiçbir Türk dizilerinin yayınlanmamasıdır. Eğer kanallar Türk dizileri yayınlamaya devam etmezlerse televizyon kanalları yayın zamanlarını Rus, İran, Brezilya ve Kore yapımlarıyla dolduracaklardır, Özbekistan'da olduğu gibi.'



edit post

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ''Abu Dabi'' televizyonunda yayınlanmaya başlayan ''Kurtlar Vadisi'' dizisi, izlenme rekorları kırıyor. Peki karakterlerin ismi nasıl değişti. Dizinin adı ne oldu?

Arap ülkelerinde izlenme rekorları kıran ''Gümüş'' ve ''Ihlamurlar Altında'' dizilerinin ardından çeşitli Arap kanallarında yayınlanan Türk yapımı dizi sayısı 10'a ulaştı.

Abu Dabi TV'de yayına giren ''Kurtlar Vadisi'' daha şimdiden reyting rekorları kırarken, dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, Oktay Kaynarca ve Özgü Namal, izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Arapça adı ''Vadi El Diap'' olan dizide, ''Polat Alemdar'' karakteri Arapça dublajında ''Murad'', ''Elif'' karakteri ''Raha'', ''Çakır'' da ''Şakir'' olarak değiştirildi.

Hafta içi hergün 20.00'de yayına giren dizinin tekrar bölümleri her gece 01.00'de bir kez daha izleyiciyle buluşuyor.

-ARAP KANALLARINDAKİ TÜRK DİZİ SAYISI 10'A ULAŞTI

''Kurtlar Vadisi'' ve Abu Dabi kanalında halen yayınlanan ''Acı Hayat'' ile birlikte çeşitli Arap kanallarında yayınlanan Türk yapımı dizi sayısı 10'a ulaştı.

Abu Dabi, MBC ve Suriye kanalları başta olmak üzere Arap kanallarında, Kurtlar Vadisi, Gümüş, Elveda Derken, Yersiz Yurtsuz, Genco, Yabancı Damat, Menekşe ile Halil, Kırık Kanatlar, Kaybolan Yıllar, Bıçak Sırtı isimli diziler yayınlanıyor.

Türk dizilerinin izlenme oranlarının her geçen gün arttığını belirten Arap kanallarının yetkilileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Davos'ta gösterdiği tepkinin bunda rolü olduğunu vurguladı.

Türk dizilerinin gerek senaryo, gerekse de görüntü kalitesinin oldukça yüksek olduğunu kaydeden Arap televizyonlarının yetkilileri, dizilerin çekildiği mekanların Arap izleyiciler üzerinde büyük merak uyandırdığını, özellikle müziklerin izleyicileri etkilediğini bildirdi.

Geçen yıl Arap ülkelerinde büyük yankı uyandıran ''Gümüş'' ve ''Ihlamurlar Altında'' dizileri sayesinde 2 milyondan fazla Arap turistin tatilde Türkiye'yi tercih ettiğini aktaran yetkililer, ''Kurtlar Vadisi''nde ekrana gelen Kız Kulesi, İstanbul Boğazı gibi etkileyici manzaraların da bu ilgiyi giderek artıracağını düşündüklerini söyledi.



edit post

Kurtlar Vadisi'nin milyonlarca hayranı nihayet rahat bir nefes aldı!Oyuncular ve teknik ekip neşe içinde yeni bölümlerin çekimlerine başladı.

Onlar sevinmesin de kim sevinsin?
Türkiye'nin en uzun soluklu ve en çok izlenen dizisinde olacaksınız ama haftalardır hiçbir iş yapmadan evinizde oturacaksınız.

Bazıları tam ümidini kesmek üzereyken, Show TV ile Pana Film el sıkıştı ve herkes işinin başına döndü.
Ücretlerinde yarı yarıya yakın indirim yapılmış olsa da herkes işine kavuşmuş olmanın huzurunu yaşıyor.

Ve dizinin tanıtımları yayınlanmaya başladı.
Kavuşma, 5 Mart Perşembe akşamı gerçekleşecek.
Tanıtımlarda, 'Yine nefesler tutulacak, yine tüm Türkiye Kurtlar Vadisi Pusu'ya kilitlenecek' denilerek bomba gibi bir dönüşün müjdesi veriliyor.
Polat ve arkadaşları kirli oyunları bozmak için kolları çoktan sıvadılar.

Anlaşılan, dizinin bütçesinde yapılan tüm indirimlere rağmen macera kaldığı yerden hızını kesmeden devam edecek.

Kurtlar bilenmiş olarak geliyor, şimdi kötüler düşünsün!



edit post

Kurtlar Vadisi'nin yayından kaldırılması istendi

Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi, Katar'dan yayın yapan Abu-Dhubai adlı kanal aracılığıyla Kuzey Irak'ta da Arapça dublajla izlenen "Kurtlar Vadisi" dizisinin yayından kaldırılması için Irak Büyükelçiliği aracılığıyla televizyon kanalına resmi talepte bulunduklarını açıkladı.

Bölgesel yönetimin Kültür Bakanlığı sözcüsü olan Taman Şakir, dizide ırkçı söylemlerin olduğu ve Kürt liderlere yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici ithamlarda bulunulduğu gerekçesiyle Irak Büyükelçiliği yoluyla dizinin yayından kaldırılması için resmi talepte bulunduklarını kaydetti. (Sabah)



edit post

Kurtlar Vadisi dizisinin şaşırtıcı derecede isabetli öngörülerinin nasıl birer birer gerçekleştiğini bu sütunlarda defalarca yazdım. Hatta, "Kurtlar Vadisi günün değil, geleceğin haber bültenini sunuyor" dedim. Üzeyir Garih cinayetinin hükümlüsü Yener Yermez'in geçen hafta verdiği şoke edici ifadede, cinayetin organize bir örgüt tarafından gizli bir tapınakta, ritüeller eşliğinde, bıçak darbeleriyle işlendiği iddia edilince hafızamda yine Kurtlar Vadisi dizisinden bir bölüm canlandı. Vadi'nin Baron'u (Zafer Ergin) gizli güçler tarafından tapınak gibi bir yere götürülmüştü. Burada ünlü Ku-Klux Klan çetesinin üyelerini andıran pelerinli, kukuletalı kişiler tarafından dakikalar süren bir seremoninin ardından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu sahnenin, gerçek hayatta sır dolu bir cinayeti işaret ettiği o günlerde kimsenin aklına gelmemişti. Vadi, bir kez daha "gelecekten" haber vermişti!..



edit post

İşte merakla beklenen dizinin yeni fragmanı...



edit post

Kurtlar Vadisi Pusu başlıyor

Show TV ile maddi sorunlar yaşayan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin çekimlerine cumartesi günü başlanacak. İki aydır ekrandan uzak kalan Kurtlar Vadisi Pusu'nun yapımcısı Pana Film, kanalın yüzde 40'ı bulan indirim teklifini

kısa bir süre önce kabul etmişti. 5 Mart'ta izleyenlerle buluşacak olan dizinin bütçe indiriminden en çok oyuncular etkilendi. Oyuncuların ücretlerinde yüzde 40'a varan bir indirime gidilmesi bekleniyor. Show TV ile maddi sorunlar yüzünden yayınına ara verilen dizi için Star TV, Fox, Kanal 7, Trt1 ve atv gibi kanallarla da görüşüldüğü, ancak anlaşma sağlanamadığı kamuoyuna yansımıştı.



edit post

Evet arkadaşlar herkes haberi duydu vadimiz yeniden başlıyor.Yine her zamanki gibi gerçekleri bize yansıtmaya devam edecekler.Gerçekten çok sevilen bi dizi Kurtlar Vadisi Pusu baksanıza başlıyacağı haberi çıktıkan sonra bütün gazeteler yazıyordu vadi başlıyo diye...
Köşe yazarları hep yazılarında yer vermiş Vadiye.Örneğin;Mesut Yar, Yüksel Aytuğ
hepsi yazmış köşelerinde vadiyi. Hepsinede vadinin kaldığı yerden devam etmesi çok doğru bir karar olarak geldi. Yani gazetesinden tut televizyonlar internet siteleri biz izleyiciler her yer çalkalandı.
Tek isteğim bir daha böyle bir olayın yaşanmamasıdır. En azından bizim için bu kadar bi diziye bağlıyken 3 ay uzak kalmak şahsen benim çok zoruma gitti.

Neyse geride kaldı kötü günler artık perşembe akşamları dışar çıkmak yok nette takılmak yok bize. Çünkü artık Vadimiz başlıyor. Şimdiden bütün arkadaşlarıma İyi Seyirler Pana Film ekibinede hayırlı yayınlar diliyorum ..



edit post

Iste Sponsorumuzun yaptigi bir kac KVP Resimleri








edit post

Kurtlar Vadisi tutkunları dünden beri çok mutlu...

Çok sevdikleri dizi, sonunda ekranlara dönüyor.

Polat, Memati, Abdülhey ve diğerleri kaldıkları yerden devam edecek..

Tabii Büyük İskender de...

Muro ve arkadaşları da...

Pana Film, ekonomik krizi göz önüne alarak dizinin ücretini makul bir seviyeye çekti.

Oyuncuların ücreti de neredeyse yarı yarıya düşürüldü.

Necati Şaşmaz'ın bölüm başına aldığı paranın 90 bin TL'den 50 bin TL'ye indiği söyleniyor.

Show TV yönetimi ödemelerdeki aksaklıklarının bir daha tekrarlanmayacağının garantisini verdi ve el sıkışıldı.

Ardından da hemen medyaya bir açıklama geçildi.

"Kurtlar Vadisi Pusu, izleyicileriyle yine kendi gününde, kendi saatinde, kendi kanalında buluşacak" denildi.

Kollar sıvandı, iki hafta içinde yeni bölümle ekranda olacak şekilde hazırlıklar başlatıldı.

Bu habere izleyiciler çok sevindi ama en çok dizinin ekibi mutlu oldu.

Teknik ekip ve oyuncuların çok sevinçli olduğu haberini aldım.

Haklılar tabii; Kurtlar Vadisi hepsinin ekmek kapısı,

Allah yollarını açık etsin...



edit post

Bekledigimiz an geldi sonunda başlıyor kurtlar vadisi ilk gördügümde haberi havalara uçtum bence isabetli bi karar olmuş çünkü vadi severlerinin sabrı taşmak üzereydi işallah bu yeni bölümlerin birinde iskender ölür çünkü onun rolünü çok uzattılar hemde daha yeni oyuncular gelse özellikle polatın ekibine çünkü sayıları azaldı. bide senaristlerin daha aşklı meşkli degilde daha aksiyon dolu sahneler yazsalar süper olur çünkü kurtlar vadisine aşk yaramıyor kurtlar vadisine aşk giridi dostlar düşman oldu sanki kurtlar vadisinde elif öldükten sonra aşk laneneti oldu elif öldügünden beri polatın ekibinde kim varsa aşk ilişkileri berbat gidiyor başta polatın. Keşke elif hiç ölmeseydi sanki elifin oldugu bölümler daha bi güzeldi ençok polatla elifin tartışmaları birde elifin kahvehaneye girdigi anda polatın çay bardagını elinden düşürdügü sahneydi ozamanlar daha bi güzeldi inşallah yeni bölümleri daha güzel olur kimse kurtlar vadisi hakkında kötü bişey yazmaz hepimize hayırlı olsun birdaha böyle sorunlar yüzünden yayından kalkmaz..



edit post

Önceki gün serbest bırakılan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Bolluk, cezaevi günlerini VATAN’a anlattı

21 MART 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Serhan Bolluk önceki gün serbest bırakıldı. Bolluk, davanın seyrine ilişkin “İddiaları fos çıktı. Yeni dalga yapamazlar” iddiasında bulundu. Bolluk, cezaevi günleriyle ilgili VATAN’ın sorularını şöyle yanıtladı:
Silivri Cezaevi’ndeki koşulları anlatır mısınız?
Silivri’deki koşullar iyiydi. Cezaevi yönetimi ve çalışanları bize saygılı davrandılar. Zaten 6 İşçi Partili olarak biz de kendi kendimize destek oluyorduk.
Cezaevinde yaşantınız nasıldı?
07.00’de kalkıyorduk. Kahvaltıyı yaptıktan sonra saat 08.00 gibi cezaevi memurları sayım yapıyordu. Sayım sonrası mahkemeye gidiyorduk. Duruşmanın bitmesiyle beraber tekrar koğuşlarımıza dönüyorduk. Akşam yemeği saat 16.00’da yapıldığından bize gelene kadar soğuyordu. Biz de semaverin buharı yardımıyla ısıtıyorduk. Televizyonda genellikle haber programları izlerdik. Ara sıra güzel Türk filmleri oluyordu. Başta Mahmut Öztürk (emekli astsubay) olmak üzere bazı sanıklar ise Kurtlar Vadisi’nin sıkı takipçisiydi.

Yatılı okul ortamı gibi

Koğuş ortamınız nasıldı?
Koğuşta ben, Nusret Senem, Hayati Özcan ve Emcet Olcaytuğ kalıyorduk. Olcaytuğ yemek yapmaktan iyi anlıyor. Henüz onun hakkındaki iddianame hazırlanmadığından biz duruşmaya gittiğimizde o da bizim için yemek yapardı. Mantı bile yaptığı zamanlar olmuştu. Koğuşumuza her gün 9 gazete gelirdi. Arkadaşlarla beraber günü ve memleket sorunlarını değerlendirirdik. Cezaevinde verilen yemekler kaliteliydi. Ben tıp doktoruyum. Bize dengeli bir yemek veriyorlardı. Koğuş ortamı bir nevi yatılı okul ortamı gibiydi.
Sizce Ergenekon Davası’nın seyri hangi yönde ilerleyecek?

Gladyo, Tuncay Güney’i Türkiye’ye getirtmemek için her şeyi yapacak. Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım’ın Silivri’ye getirileceğine ve tüm yalanlarının ortaya çıkacağına inanıyorum. Duruşma 23 Şubat tarihine ertelendi. Delilleri ve iddiaları o kadar fos çıktı ki bir daha operasyon yapabileceklerini düşünmüyorum. Bence bu aranın sebebi davanın gidişatını değiştirmek.
VATAN



edit post

VADİ SHOW’DA DEVAM EDİYOR!
Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni bölümleri çok yakında, Show TV’de! Ekranların efsane dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, verdiği aranın ardından yine Show TV ekranlarına bomba gibi dönecek! Sabırsızlıkla beklenen Kurtlar Vadisi Pusu, izleyicileriyle yine kendi gününde, kendi saatinde, kendi kanalında buluşacak.

Ekranların efsane dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, verdiği aranın ardından yine Show TV ekranlarına bomba gibi dönecek! Sabırsızlıkla beklenen Kurtlar Vadisi Pusu, izleyicileriyle yine kendi gününde, kendi saatinde, kendi kanalında buluşacak.



edit post


Kurtlar Vadisi'nin 'Testere Necmi'si Haber Turk'te Saba Tümer'in programına konuk oldu.Tarık Ünlüoğlu, Kurtlar Vadisi'ne gelen eleştirilerin kendisini rahatsız etmediğini belirtti.

Ünlüoğlu, "Yaptığımız işten çok memnunuz. Devlet Tiyatrosu'nun ciddi bir ailesi vardı orada. Çok iyi şeyler yaptık. Söylenilemeyecek, söylenmesi gereken şeyleri gördük. O zamanlar çok iyi bir şeydi. Bazı yollar açıldı. Bazı şeyler görüldü. Aydınlandı insanlar. Sektörde çok önemli bir şey yaptı. Televizyonda iyi işler yapıldığında neler olabileceğini gösterdi. O bakımdan çok enteresandır" diye konuştu.
TESTERE NECMİ'NİN DİZİDEN AYRILIŞI SIR
Dizide oynadığı karakter olan Testere Necmi'ye ölüm sahnesi çekilmediğini hatırlatan Ünlüoğlu, "Ben mesela ölüm sahnesi çekmemiştim. Bir takım şeyler olmuştu aramızda, şimdi söylenmesi gerekmeyen. O bakımdan ben ölüm sahnesi çekmedim. Hatta ben orada kaldım" dedi.

Kurtlar Vadisi'nde 35 bölüm oynayan Tarık Ünlüoğlu, Çakır karakterinin ölümünden sonra dizi fanatiklerinin verdiği tepkiyi kendi karakteri için vermediklerini söyleyerek "Benim öldürülmemden yanaydı herhalde insanlar" diye espri yaptı.

Diziye ilgiyi ise "Çok acayip bir ilgi vardı. Saat 6'da kontaklarını kapatıp adamlar evlerine gidiyordu. Diyarbakır'da bir arkadaşım söyledi, insanlar sıralanıp sinema gibi oturup diziyi seyrediyorlarmış" diyerek ifade etti.



edit post


Sinema ve dizi oyuncusu, yazar Nihat Nikerel, kalp krizi geçirdi. Dr. Siyami Ersek Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan Nikerel, diğer yandan annesini kaybetti.

Nikerel, kalp krizi geçirdiği sırada, annesinin rahatsızlığı nedeniyle Çorum’a gelmeye hazırlandığı öğrenildi.

Bu talihsiz olaydan haberdar edilmeyen annesi Şerife Nikerel (86) ise dün sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Çorum’daki Uğur Mumcu Caddesi’ndeki evinde hayata gözlerini yumdu.

Şerife Nikerel’in şeker ve tansiyon hastası olduğu açıklandı. Son olarak yaşadığı soğuk algınlığının zatürreye çevirmesi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Şerife Nikerel’in cenazesi, dün Ulucami’de kılınan öğle namazından sonra Ulumezar’da toprağa verildi.



edit post

Uzun zamandır girmiyordum kurtlarvadisipusu08.com'a uzun zamandır dediğimde 3-4 gün falan oldu yani neyse geçen gün siteye bir girdim ne göreyim vadi 19 şubat ta başlıyormuş hemen kapatıp yeni bölümlerde ne olacağını düşündüm,ve aklıma yeni bölümlerde neler olabileceği geldi.Şu soruları düşündüm,Bulut ölecekmi? ölecekse kim tarafından ? İskender Büyük yok edilebilecek mi? Muro ne olacak? Memati Gamze'ye kavuşabilecek mi? Polat öğretmenimiz Ebru ile bir aşk yaşayacak mı yoksa hiç belli olmaz vadi bu ebru ölecek mi? çok düşündüm ve bazılarının cevaplarını galiba buldum.İlk olarak Bulut dizi de bence harikalar yaratıyor çok seviyorum Memati ile diziye renk getiriyorlar ama Bulut'un sonu kötü malesef bizim sevgili senaristlerimiz çok sevilen bazı karakterleri çabuk bitirmeyi seviyorlar tabi bu sorunun cevabı Bulut malesef ölecek. Birde kim tarafından bu tabi ki malesef Memati tarafından olacak. Gelelim cevabını bulduğum bir diğer soruya Memati gamze yi kendisine Bulut un ayarladığını anladı ama Bulut 'u bitirdikten sonra (öldürdükten sonnra demek istemiyorum üzülüyorum) Gamze ile eskisi gibi olabilir bence. Bir diğer soru ebru öğretmen bence Polat bu öğretmenimizle bir aşk yaşayamadan ebru öğretmenimiz ölecek diye düşünüyorum ama tabi vadi bu belli olmaz belki Polat güzel bir aşk yaşadıktan sonra bu olabilir İskender tarafından eeee malum Büyük iskender acı çektirmeyi seviyor......
GELELİM OLMASINI İSTEDİĞİM BAZI SONUÇLARA;
1.BULUT ÖLMESİN.
2.POLAT AŞK YAŞASIN AMA BU İŞLERİNE YANSIMASIN.
3.MEMATİ GAMZE İLE BARIŞSIN FUATLA KISKANDIRMASIN BENCE ÇRKİN OLUYOR.
4.DİZİYE YENİ VE İYİ İSİMLER DE KATILSIN VADİ YENİ BÖLÜMLERİYLE OYNAMADIĞI BÖLÜMLERİN AŞKINA FARK ATSIN.....
EVET ARKADAŞLAR SİZCE NELER OLSUN YADA BENİM SÖYLEDİKLERİMDEN HANGİSİNE KATILIYORSUNUZ SİZCE DE HAKLI DEĞİLMİYİM VADİ ARTIK FARK VE FARKLER AÇMAYA BAŞLAMASIN MI???.....!!!



edit post

Çocuklarının isimlerini "polat" ve "memati" olarak değiştirmek isteyen aileye mahkeme savcısı "hayır" dedi. Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Cüneyt Torun ve Nuray Torun adlı çiftin iki çocukları için isim değişikliğine yönelik başvurusu değerlendirildi. Aile avukatı aracılığıyla mahkemeden , Anıl ve Arda adlı çocuklarına "polat" ve "memati" isimlerinin verilmesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme bu konuda Cumhuriyet Savcısının görüşünü sordu. Savcı Ersoy Yüce talep edilen isimlerden "memati" nin arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirtti ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Savcı kelimenin anlamının da Türk Dil Kurumundan sorulmasını talep etti. Savcının olumsuz görüşü üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.



edit post

Saba Tümer, bir dönem "Kurtlar Vadisi" dizisinin oyuncularını çağırmak içni ilginç bir taktik uygulamışHaberTürk ekranlarında haftaiçi her gece program yapan Saba Tümer, programına Kurtlar Vadisi oyuncularını çağırmak istediğini ancak dizide yaşayanları değil, ölenleri almak durumunda kaldığını söyledi.

Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakterlerinden birini oynayan Tarık Ünlüoğlu'nu programında konuk eden Tümer, neden böyle bir yola başvurduğunu şöyle anlattı:

"O dönemde, Kurtlar Vadisi ekibiyle tanışmıyorduk. Senaristlerle falan. Ben de diziden oyuncuları konuk etmek istediğimi söylüyorum, bizim halkla ilişkilerdeki arkadaşlar 'Biz ararız Bahadır'ı diyorlar. 'Arayın hadi' diyorum. Bana hiç bir zaman telefonlarını vermiyorlar. Ben de ne yapıcam derken, Allahtan her hafta biri ölüyor, öleni çağırıyorum. Bu hafta kim öldü, şu öldü vs. Bir gün Bahadır'ın (Özdener, yapımcı) telefonunu ele geçirdim, aradım. 'Ben Saba Tümer, sizden oyuncu istiyorum' dedim. 'Siz öleni çıkartıyorsunuz zaten' dedi. Ben de 'Yaşayanı yollamıyorsunuz ki ben de ne yapayım mecbur kaldım' dedim. Bu konuşmadan sonra onlarla da çok iyi bir dostluğumuz oldu ve bana oyuncu bazında destekleri bana sürdü."



edit post


Kriz çözüldü, Kurtlar Vadisi yeniden izleyiciyle buluşuyor. Oya Doğan'ın özel haberi


Show TV ile maddi sorunlar yaşayan ve uzun bir süredir ekranlardan uzak kalan Kurtlar Vadisi Pusu'nun yapımcısı Pana Film, Show TV ile anlaştı. 2,5 aydır ekranlardan uzak kalan Kurtlar Vadisi Pusu dizisi kendi gününde, kendi saatinde ve kendi kanalında kalmayı seçti. Show TV ile maddi sorunlar yaşadıktan sonra yayından kaldırılan dizi içi Star, Fox, atv, Kanal 7 ve TRT 1 de girişimlerde bulunmuş ancak adı geçen kanallarla herhangi bir anlaşma sağlanamamıştı.

OYA DOĞAN



edit post

Pana Film, dizi ile ilgili son zamanlarda çıkan iddialara yanıt verdi...




KAMUOYUNA DUYURULUR

Yine Kurtlar Vadisi "arada", yine saldırılar başladı!!!
Yayınlandığı günden beri iftiralara maruz kalan eserimiz ve ekibimiz yine sistemli iftiraların hedefi. İsmini düne kadar bilmediğimiz bir "müfteri", ismini duyurmak için bizleri kullanma yolunu seçti. Kendisini, vazifesini anlıyoruz!...
Gelelim aşağılık iftiralarına...
Kurtlar Vadisi'ni seyretti mi seyretmedi mi orası meçhul. Ama Kurtlar Vadisi'ni anlamadığı kesin. Kurtlar Vadisi'nin varlık sebebi suç ve suç örgütlerini dramatize etmektir. Kamuoyunu onlara karşı uyarmak, bilinçlendirmektir. Dizinin yayına başladığı günden bugüne, Türkiye'de çok sayıda çete deşifre edilmiş ve kanun karşısına çıkarılmıştır. Türkiye'de hukuk ve hukukun üstünlüğü ise bir dizinin "işi" değil, devletin kurumlarının işidir. Darbe şartları hazırlamanın hükmü kanunda açık şekilde yazmaktadır. Bu şartları hazırlayanlar, "darbe heveslileri", er ya da geç hukuk karşısına çıkacaktır.
Kurtlar Vadisi dizisi devletin birimleri tarafından manipüle edildiği iftirasıyla hep karşılaştı. Cahilliğin bu kadarına doğrusu pes! Bir dizi yaratılacak, karakterleri yaşatılacak, seyirciye benimsetilecek, bunun için onlarca bölüm hazırlanacak, seyirci teveccüh gösterecek ve darbe şartları oluşacak öyle mi? Açıkçası Kurtlar Vadisi gibi bir fenomen yaratmak darbe yapmaktan daha zor!!! Türkiye'de üç kere darbe yapıldı, ama böyle bir diziden bir tane daha yok!
Birileri bir dönem bu diziyi "ben yapıyorum" ya da "yaptırıyorum" dedi. O günlerde bunları söyleyenlerin hiçbirinin, bugün Kurtlar Vadisi ile alakası yok. Ve üstelik bunların çoğu bu diziye alenen düşmanlık güdüyor.
Bu müfteri, devletin bir kurumunun bu diziyi yaptırdığını, bunun için bilgi verdiğini ve şartlar oluşturduğunu söylüyor. Bu iftirasını kanıtlayacak bir bilgisi-belgesi varsa, buyursun yayınlasın, biz de görelim. Bilgi ve belge olmadan böyle saçmalıklar yazıyorsa, hem cahil, hem müfteri, hem de şereften yoksundur.
Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı ve yazarları bellidir. Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film'dir. Pana Film ya da ortaklarının hiçbirisi, hiçbir kurum ya da kişiden emir, bilgi, belge almamıştır. Bu bize teklif dahi edilemez. Pana Film, bugüne kadar yaptığı işlerde, topluma, devletin ve toplumun çarpıklıklarını anlatmayı, bu çarpıklıkların nasıl giderileceğine dair öneriler sunmayı prensip edinmiş, bunu da başarmıştır.
Bu müfteri, bu ülkede aşağılanmış, dışlanmış, yok sayılmış, ikinci, beşinci, onuncu ilan edilmiş olabilir. Biz kendisiyle bu duyguları paylaşmıyoruz... Her zaman bu millet tarafından teveccüh görmüş, kendisini bu ülkenin asli-vazgeçilmez vatandaşları ve evlatları olarak kabul ettirmiş, bu devletin gerçek sahipleriyiz. Maruz kaldığımız iftiraların hesabını ise yargı önünde soracağız.
Son bir not da Taraf Gazetesi'nin çok yakından tanıdığımız yöneticilerine: Henüz donunu giymemişe köşe yazdırırsanız böyle olur, sadece kendi altına yapmaz ortalığı da berbat eder! Lütfen çocuğunuza sahip çıkın!


PANA FİLM



edit post

Hollywood, Çanakkale filmi yapsın kampanyası
AMERİKA’DA yaşayan Bilal ve Burak Bedük adlı ikiz kardeşler, kurdukları Toplumsal Girişimciler Platformu aracılığıyla Hollywood’a, Çanakkale Savaşı’nı konu alan bir film yaptırılması için bir kampanya başlattı. Kampanyaya destek vermek isteyenlerin “birdestandicanakkale” adlı sitede “Destek ver” butonuna tıklamaları gerekiyor. İnternet sitesinde, çekilmesi muhtemel filmle ilgili bazı anketler de yer alıyor. Katılımcıların yüzde 49.14’ü, “Filmde yabancı oyuncu tercih edildiği takdirde, Atatürk’ü hangi oyuncunun canlandırmasını istersiniz?” sorusuna, Kevin Costner yanıtını verdi. Onu yüzde 18.57 ile Russell Crowe, yüzde 12.86 ile Brad Pitt, yüzde 10.86 ile Nicholas Cage izledi. Türk oyuncu tercihi için ise katılımcıların yüzde 38.68’i Necati Şaşmaz’ı seçti. Şaşmaz’ı yüzde 33.95’le Haluk Bilginer, yüzde 19.09’la Kenan İmirzalıoğlu’izledi.



edit post

Fuat Akdağ ve Rıdvan Dilmen'in sunduğu Not Defteri programının bu hafta iki konuğu vardı. Reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Gürkan Uygun ve Eren'i Kerem Fırtına...

Programda kahkahalar eksik olmadı. Siz bakmayın Memati'nin öyle sessiz sakin göründüğüne... Dizi dışında, bir hayli keyifli olduğu ortadaydı.

Memati koyu bir Beşiktaş taraftarıymış ama Beşiktaş'ın bu dönem performansından yana da biraz dertliymiş. Beşiktaş'ın düşüşü Memati'yi taraftarlıktan da soğutuyormuş.

Rıdvan Dilmen'in 'Beşiktaş maçlarına rahat gidebiliyor musun?' sorusuna da Memati öyle bir yanıt verdi ki, stüdyodakiler gülmekten kendini alamadı.

"Gidiyordum ama son zamanlarda pek fırsatım olmuyor. Gittiğimde de bana tepkiler çok farklı oluyor. Taraftarlar beni görünce, takımdaki bazı isimleri zikredip, 'Memati bunun topuğuna sık' diye tezahürat yapıyorlar. Tabi 300 kişi bir ağızdan bağırınca, selam vermekte çok tuhafıma gidiyor. 'Siz isteyin, her zaman topuklarına sıkarım' der gibi... Taraftarın bu beklentisi nedeniyle seyrekleştirdim stada gidişimi."

Fenarbahçe'nin son bir kaç haftadır gidişatının kötü olduğunu dile getiren Gürkan Uygun bir de itirafta bulundu, "Aslında bu durum bizim de işimize geliyor, bir Beşiktaş taraftarı olarak..."

VADİ NE ZAMAN YAYINA GİRECEK?
Uygun aynı zaman da Kurtlar Vadisi dizisi için de bir ipucu verdi. Rıdvan Dilmen'in 'Dizi ne zaman yayına girecek?' sorusuna Gürkan Uygun, "Şubat'ın 19'u diyorlar ama, daha kesin bir bilgi yok tabi. Bu resmi bir açıklama gibi algılanmasın" diye cevap verdi.



edit post


Diyor ki Kurtlar Vadisi şöyle bir diziydi, böyle bir diziydi.
Kurtlar Vadisi'nin nasıl bir dizi olduğu, Binbaşı Ersever'in İtirafları, Behçet Cantürk'ün Anıları, Gladio'nun Türk Tetikçisi; REİS ve Bay Pipo kitaplarında yazıyor.
Türkiye'de kabadayı nedir, tetikçi kimdir, aslında tetikçileri kullanan para baronlarının arkasında kimler vardır, dizi bunu anlatıyor. Yoksa Polat ne diye ABD'ye gidip Sharon Stone'u öpsün!
Vay efendim ortada bir anti-semitizm tartışması mı var, Taraf'ın cahil yazarı diyor ki; "Kurtlar Vadisi'nde tefeci bir adam vardı, onu Yahudi yapmışlardı." Cadı avı böyle başlıyor işte.
Yahu bu tür rolleri Türk sinemasında hep aynı karakterlere oynatmadılar mı yıllarca; niye "suç" sadece Kurtlar Vadisi'ne yıkılıyor! Üstelik gerçek değil mi; tefeciler Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Yahudi değil miydi? Bu gerçek söylenip yazılınca Yahudi düşmanı mı oluyoruz!
Ne günlere kaldık.
Ama biz biliyoruz maksat başka...

Kurtlar Vadisi'nden kim rahatsız oldu biliyor musunuz;
Tetikçiler, mafya baronları ve sıkı durun; CIA.
CIA, Türkiye'deki anti-Amerikancı havanın doğmasının sebebi olarak hep Kurtlar Vadisi'ni gösterdi.
Sanki Süleymaniye'de çuvalı Mehmetçik'e Kurtlar Vadisi geçirdi.
Benzer iddiaları şimdi Taraf yazarları yapıyor, ne ilginç rastlantı değil mi?

Taraf'ın cahil yazarının arkasında kimler var bilmiyoruz, ama çıkar meydana mutlaka.
Biz 25 yıla yakındır gazetecilik yapıyoruz.
Şimdi buradan Taraf'ın ağababalarına sesleniyoruz:
Hükümetle yakın ilişki içindesiniz; eğer Soner Yalçın'ın Ahmet Cem Ersever dışında bir JİTEM görevlisiyle ya da isimlerini yazdığınız Jandarma Komutanlarıyla ya da herhangi bir subayla ilişkisini gösteremezseniz sizi müfteri ilan ederiz.
Soner Yalçın'ın telefonları yıllardır dinleniyor.
Mutlaka takip de ediliyordur.
Hodri meydan diyoruz.
Benzer meydan okumayı çift kişilikli Fehmi Koru'ya da yapmıştık.
O da geçen yıl bir başka yazıdan dolayı benzer yalanları yazmıştı.
Sonra sustu.
Evet, elinizin altında devletin istihbarat birimleri var artık.
Hodri meydan!
Siz herkesi kendiniz gibi karanlık ilişkiler ağı içinde mi sanıyorsunuz.
Aristo mantığıyla yola çıkıp analiz yaptığınızı sanıyorsunuz.
Biliyoruz ki tek yaptığınız; polislere, savcılara akıl vermek.
K. Maraş'ta, Çorum'da solcuların, Alevilerin kapılarına çarpı işareti konulduğu gibi, siz de kaleminizle aydınlarımız üzerine çarpı koyuyorsunuz.
Utanma sözcüğü bile yetersiz kalıyor, bu yaptıklarınız karşısında.

Bunların ne kadar yalancı olduğunu yine de yüzlerine vuralım:
Kurtlar Vadisi'nden önce Osman Sınav-Raci Şaşmaz'ın bir dizileri vardı: Deli Yürek.
Teması Kurtlar Vadisi'yle hemen hemen benzerdi.
Senaryo ekibinde kim vardı biliyor musunuz;
Sanem Altan!

Evet, cahil yazar, komplo teorileri üretmeden önce genel yayın yönetmenin Ahmet Altan'a telefon açıp bir akıl sorsaydın ya; belki Kurtlar Vadisi hakkında onun farklı görüşleri vardır. Belki senaryosunun yazılmasına yardımcı olmuştur!
Ya da:
Diğer genel yayın yönetmenin Alev Er'e sorsaydın; senaryo yazarı Bahadır Özdener'i iyi tanır.
Amaç gerçeği öğrenmek değil, değil mi?
Amaç başka!...
Biz bir gün aniden eline kalem verilip köşe yazarı yapılan devşirmeleri tanıdık.
Bu tür yalanlarla da çok karşılaştık.
Ve biz, bu tür piyonların geldikleri gibi yine karanlığa karıştıklarını da gördük...
Aynısını yaşayacağımızdan hiç kuşkumuz yok.



edit post

KURTLAR vadisi pusu uzun zamandır hatta baya bir zamandır ortalıkta yok ne zaman olacağıda meçhul.Öğrenciler kanelerini aldılar eeeee tabi kurtlar vadisi pusu da bu karneden aldı bana göre. Hayır bir açıklama bekliyoruz ama o da yok ne olacak bu vadi nin sonu belli değil ama inşallah müjdeli bir haber ile sonlanır. Oyunculardan ses yok yapımcı dan ses yok bazen düşünüyorumda acaba biz bunları boşuna mı yazıyoruz diye inşallah bu yazıları görüyor sesimizi duyuyorlardır.Kim nederse desin kurtlar vadisi pusu nun da sonu eşref saati gibi olursa kötü olur baksanıza dizi öyle bir yerde kaldı ki herkes merak içinde hayır anlamıyorum vkurtlar vadisi pusu gibi türkiye nin neredeyse hepsinin izlediği dizi bir kanal bulamadı ya da kanal beğenmşyorlar anlamadım yani dizi show da kanal d de atv de veya trt ye geçerse iyi olur.Eeeeee artık bir kanala geçsin diyoruuz biz. Gelelim kurtlar vadisi pusu nun karnesine bu karne tamamen benim görüşüme aittir.
KARNE:
OYUNCULUK BİLGİSİ (her oyuncu için):10
YAPIMCILIK BİLGİSİ:9
İZLEYİCİ YORUMU:1 (UZUN ZAMANDIR İZLEYEMİYORUZ)
İZLEYİCİ MERAKI:10 ÜZERİ 10
SENARYO:1 ÇÜNKÜ UZUN ZAMANDIR DİZİ ORTALIKTA YOK
REKLAM ZAMANI:10 ÜZERİ 10
SENARYO GERÇEKLİĞİ:10

DİYEBİLİRİMKİ KURTLAR VADİSİ BU KARNEYİ HALA KURTARABİLİR ÇÜNKÜ BU DİZİ DE O POTANSİYEL VAR VE KURATARACAĞINA İNANIYORUM...İNŞALLAH SONUMUZ EŞREF SAATİ GİBİ OLMAZ VADİ Yİ KALDIRANA DA DAHA NE DENİR Kİ ARTIK.



edit post

Aslan Akbey KGT teşkilatının başkanıydı.-Önceki yazımdada belirtmiştim.-Ve ihtiyarların emrinde çalışıyordu.İhtiyarlar Aslan Akbey'e Kurtlar Vadisi operasyonunun emrini vermişlerdi.Bunu illuminatilerin polatla konuşurken "seni biz seçtik"sözünden ve ihtiyarların aynı sözü polata tekrarlamasından anlayabiliriz.

Aslan Akbey İhtiyarlardan bağımsızdı.Başına buyruk davranıyordu.Sadece Doğu Bey ile yakın temasları vardı.Zaten bence Aslan'ın İhtiyarlar içinde barınabilmesi ve ölene kadarki zamanda ayakta durabilmesi tamamiyle Doğu Beyin sayesindeydi.Ancak Doğu Bey Aslan'ın bütün işlerini harfiyen takip etmiyordu ve doğru dürüst haberdar değildi.Bu İhtiyarlar'ın operasyonu elinde tutamamasına yol açmıştı.Operasyon başına buyruk ve kendi içlerinde resmen bir getto olan Aslan Akbey'in elindeydi.Doğu Bey'e güveniyorlardı.

Operasyonun yapılış sebebi soğuk savaş döneminden çıkılması ve buna binayen Türkiyedeki sistemin değişmesiydi.Bunu İlluminati'lerin "Karahanlı yeni düzene ayak uyduramadı.Soğuk savaş dönemine göre hareket etti" sözlerinden anlayabiliriz.

Ancak Aslan Akbey operasyonu soğuk savaş dönemindeki sistemi çökertmek için değil,ülkedeki hainleri tamamen temizlemek gayesinde yönlendirmişti.Bunun için Polat'ın belli bir amacı olmaması,kafasında tam bir sistem olmaması,bu sistemi kendine göre düşünmesi ve anlaması,sistematik bir ağın baskısı ve yönlendirmesi altında kalmaması,herşeye uzaktan bakarak daha iyi yargılayabilmesi gerekiyordu.Ve bence Aslan Akbey'in bu amaçları doğrultusunda KGT yeraltına çekildikten sonra Polat'la tartışması tamamen bir zarftı.Aslan Akbey'in amacına göre gereksinimi buydu.

Çok kısa bir konu olduğu için ayrı olarak yazmak istemedim.Aslan Akbey teşkilatın 2. adamını sorgularken adam sır bir şekilde ölmüştü.Ölmeden önce "Yalnız ben bir kalp hastasıyım.Bunu kimse bilmiyor."demişti.Neden kimse bilmiyorduki ?Ve Aslan Akbey ertesi gün geldiğinde adam ölmüştü.Adamın kalp hastası olduğu ne malumdu ? Tek bir ihtimal var -adamın aslan akbey gittikten sonra ağlamasındanda anlaşılıyor-adam kalp hastası değildi.Ve intihar etti...Aslan Akbey olayı araştırmıştı ama sonucu dizide görememiştik...



edit post

Milletvekilleri televizyonlarda dublajsız yayını yasaklanan Türk dizilerini tartıştı. Azeri milletvekilleri yabancı dizilerine getirilen dublaj şartının Türkçeyi kapsamaması gerektiğini söyledi.
Milletvekili Siyavuş Novruzov, Milli Meclis oturumunda söz alarak Türk dizilerin dublajına gerek olmadığını savundu. Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Konseyi'nin (MTRK) konuyla ilgili kararını eleştiren Novruzov, bu duruma İngiltere ve ABD'nin dil farklılıklarını örnek gösterdi. Azeri milletvekili bu iki ülkenin farklı İngilizce konuşmasına rağmen televizyon yayınlarında dublaj yapılması gibi bir zorunluluğun olmadığını ve bu şekilde yasakların bulunmadığını belirtti.

Novruzov, "Bizim bayrağın üzerinde Türk olduğumuzu gösteren mavi renk var. Ancak Türk dilinin anlaşılmadığı söyleniyor. Sorun Türkçe anlamayanın kendisindedir. Gitsin soyunu araştırsın ne olduğunu öğrensin." diye sert tepki gösterdi.

Novruzov ayrıca MTRK'ya konuyu yeniden ele alma ve Türk dizilerinin yayınlanmasına getirilen yasağı kaldırma çağrısı yaptı.

Azerbaycan'da 1 Ocak 2009'dan itibaren televizyonlarında yayınlanan Türk dizilerinin dublaj zorunluluğu bulunuyor. MTRK bu yasağı yerel dizi yapımlarının ikinci plana atmasını engellemek amacı ile aldığını açıkladı. Ama buna rağmen hiç bir TV kanalı yayını yasaklanan her hangi bir Türk dizisinin dublajına başlamadı.

Azerbaycan'da yayını yarım kalan diziler arasında "Kurtlar Vadisi Pusu", "Tek Türkiye", "Hırsız ve Polis", "Yaprak Dökümü", "Yabancı Damat", "Arka Sokaklar", "Bir İstanbul Masalı", "Aşka Sürgün", "Melekler Adası" ve "Beşinci Boyut" gibi diziler bulunuyor. Azerbaycan televizyon kanalları söz konusu dizileri Türk televizyonlarında yayınlandıktan sonra yapımcı prodüksiyon şirketlerinden çok ucuz fiyata alarak yayınlaya biliyordu.



edit post

Doktorlar dizisinin hayranları bir süredir dizinin akıbetini soruyordu. 'Acaba başarılı dizi yayından mı kaldırılmıştı?'

Reytingi iyi olduğu halde ekranda olmamasının tek nedeni vardı; kriz... Kanalları da fena halde vuran ekonomik kriz, 'Doktorlar' gibi, garanti reyting demek olan bir diziyi bile rafa kaldırtabiliyordu. Tabii Show TV bunu yaparken, sudan ucuz fiyata mal ettiği 'Yemekteyiz' programına güveniyordu.

Doktorlar'a her hafta 400 bin TL ödeyeceğine, 400-500 TL'ye 'Yemekteyiz'i çekip, prime time'a 1,5 saat monte ediyordu. Zaten 'Yemekteyiz' öyle bir program ki, nereye, hangi güne koysan birinci oluveriyor. Sadece Doktorlar'ın değil, Kurtlar Vadisi'nin de Acun'un da alternatifi oluverdi...

Kurtlar haftalardır yok, Acun'un yayın günü azaltıldı ama Show TV reytinginden hiç kaybetmedi. Neden, Ülkece 'Yemekteyiz' de ondan!

Deniliyor ki Kurtlar Vadisi, hiçbir kanalla anlaşamamış, Show TV'ye dönecekmiş, pazarlık kızışmış...

Vallahi benim düşüncem şöyle; Show TV Genel Müdürü Saner Ayar'ın elinde 'Yemekteyiz' olduktan sonra, değil 'Kurtlar'; 'Kaplanlar', 'Aslanlar' bile karşısında diklenemez.

Şimdi, 'Doktorlar' dizisini merak edenlere haberimizi verelim... Doktorlar, yaklaşık bir aylık aradan sonra 9 Şubat Pazartesi akşamı yeni bölümüyle ekrana dönecek.



edit post

En çok izlenen ve birbirlerini reytingde zorlayan Kurtlar Vadisi Pusu ve Tek Türkiye dizileri arasındaki 8 fark...



Samanyolu Televizyonu'nun 'Kurtlar Vadisi'yle kıyaslanan dizisi 'Tek Türkiye' beğeniyle izleniyor.

'Kurtlar Vadisi' uzun süredir ortalarda yok. Ne zaman, hangi kanalda başlayacağı ise hâlâ belli değil. STV'nin iç yapımı olan 'Tek Türkiye' ise yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu arada, internetteki forum sitelerinde iki dizinin hayranları kıyasıya bir rekabet içinde.
Vadi'nin fanları 'Tek Türkiye'nin, 'Kurtlar Vadisi'ne benzetilmeye çalışıldığını ileri sürüyor.


“O dizi, Kurtlar'ın ekmeğini yiyor” iddiasında bile bulunuyorlar. BUGÜN magazin servisinden Şebnem Özuzcan, 'Tek Türkiye'nin yapımcısı Salih Asan'ı aradı, “Dizinizin, Kurtlar Vadisi'yle arasında hangi benzerlikler var?” diye sordu...

Asan, Şebnem'e aşağıdaki ilginç açıklamayı yaptı.

“Kurtlar Vadisi'yle bizim aramızdaki tek benzerlik reyting'dir... Her iki dizi de çok izleniyor ve zirvede yer alıyor. Fark ise çok fazla” İşte, 'Tek Türkiye'nin yapımcısına göre iki dizi arasındaki 8 önemli fark:

- Doktor Tarık hayat kurtarıyor. Polat ise adam öldürüyor.

- Tek Türkiye, Türkiye'de yaşayan bütün insanların aynı toprak parçasında kardeşçe yaşamasını ilke edinilerek oluşturulan bir senaryonun üzerine konulmuş. Biz de ayrımcılık yok!

- Kurtlar'ın derin devlet ve mafya bağlantıları var, bizde yok.

- Polat Alemdar istihbaratçı... Oysa bizimki, sadece bir doktor.

- Polat belinde tabancasız dolaşmıyor. Bizim doktor uzunca bir süre eline silah almıyor. En sonunda devlete koruculuk sistemi için başvuruyor.

- Biz de illegal bir yapılanma yok, Kurtlar'da var.

- Doktor, teröristleri öldürmemek için elinden geleni yapıyor. Onları ikna etmeye, canlı yakalamaya çalışıyor. Kurtlar Vadisi'nde kan gövdeyi götürüyor.

- En önemlisi Doktor Tarık, Kurtlar'da olmayan bir şeyi gerçekleştiriyor, 'Toplum Mühendisliği' yapıyor!



edit post

Bu konu artık öylesine bir yılan hikâayesine döndü ki, ben bile işin ucunu kaçırdım.
Dün “Kurtlar Vadisi Pusu”nun oyuncularından biriyle karşılaştım.
Ben ona, çekimlere ne zaman başlıyorsunuz diye sordum.
O da bana, “Ne çekimi? Daha kanalımız belli değil ki! Ben de sana soracaktım, dizinin akıbeti hakkında var mı yeni bir bilgi?” diyerek, soruma soruyla karşılık verdi.
Benim, “Kurtlar Vadisi Pusu” henüz bir kanalla anlaşmadı, ama ibre atv’den yana diye bir yazı yazdığım gün, “Kurtlar Vadisi Pusu, Show TV’de kaldı” diye haberler çıktığını anlattım.
Oyuncu arkadaş, “Senin yazdığını da okudum, o haberleri de, ama henüz bir anlaşma yok ortada” dedi.
Bunun üzerine Pana Film’i aradım.
Aldığım bilgi, oyuncu arkadaşın dediği gibiydi...
Show TV Genel Müdürü Saner Ayar ile Pana Film’in ortakları ve senaristleri Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener, konuyu görüşmek üzere Papermoon’daki yemekte bir araya geldi.
Show TV, “Kurtlar Vadisi Pusu”nun kanalda kalması için bir adım attı, ama bu Pana Film’in ortaklarının beklentilerini karşılayacak kadar “büyük bir adım” değildi...
Bu satırları kaleme aldığım çarşamba öğlen saatleri itibarı ile kesin olan tek şey şuydu:
Pana Film’in “Kurtlar Vadisi Pusu” ile aynı anda Show TV ekranından geri çektiği “Eşref Saati” dizisi bitti, ama “Kurtlar Vadisi Pusu”nun henüz kanal arayışı sürüyordu...



edit post

Dünyanın en ünlü istihbarat örgütlerini peşinde koşturan Carlos'un, Fransa'nın başkenti Paris'te bir otel odasında saklandığı tesbit edilir. Yüzlerce keskin nişancı ve polis Carlos'un saklandığı otelin etrafını sarar. Olayı canlı yayından veren dünya medyası artık Carlos'un sonunun geldiğini ve yıllardır dünyayı peşinden koşturan ünlü militanın ölü veya diri olarak yakalanacağını iddia etmektedir. Fransız özel timleri Carlos'un kaldığı otel odasını basar; fakat odada kimse yoktur. Çünkü Carlos her zaman olduğu gibi istihbarat örgütlerini inanılmaz zekası sayesinde yine atlatmıştır. Kaldığı evdeki bir masanın üstünde sıcak bir kahve, yanmaya devam eden bir puro ve ters dönmüş bir kitap bulunur. Kitabın ismi Çakal'dır. Bu olaydan sonra Carlos, Çakal lakabıyla anılmaya başlar."

83.Bölümdede aynen bu şekilde oldu.Tilki Andre'nin orada olduğunu duyan Doğu ve ekibi binayı sardılar.Bütün evleri aradılar ancak Tilki andre bulunamadı.Rus ajan ninanın cesedi ve bir sigara bulundu.Tilki andre çok üst kademelerde bir insandı.Polat'ın adamlarını öldürdü.Polata iletmek için çarşafında(sigara kağıdı) "Kendi uydurduğun bir yalanı söylemek başka bir ağızdan işitilip tekrarlanmış bir gerçeği söylemekten daha iyidir. 1. İhtimalde sen bir insansın. 2.sinde ise papağandan hiçbir farkın yoktur."Sen kimsin ? yazan bir sigara bıraktı. Bu Polat'ın ezbere bildiği dostoyevsky pasajındandı. Tilki Andre bu soruyu Polat'a sorduktan sonra birdaha Kurtlar Vadisinde görülmedi.



edit post


Başlarken; en son gönderdiğim yazımın sitede yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda tereddüt etmiştim. Ama anladım ki bu site gayet objektijf bir site. Delikanlı adamlarmışsınız, helal olsun. Devamında; hepimiz heyecanla ve sabırsızlıkla Kurtlar Vadisi Pusunun ekranlara merhaba demesini bekliyoruz. Beklerken bazılarımızın yaptığı, -ki bu da çok sevdiğimizden kaynaklanıyor- eleştiriler biraz ağır oluyor. Ben pusu oyuncularının hayatını, fotoğraflarını saklayan, masaüstü, ekran koruyucu yapan, müziklerini melodi olarak kullanan bir pusu tutkunu değilim. Bu nasıl oluyor diyeceksiniz belki ama bal gibi oluyor. Sadece oyuncuların röportajlarını ve gerçek hayat hikayelerini takip etmekle yetinen ve diziyi de dikkatle inceleyip analiz etmeye çalışan gariban bir kardeşinizim. :) İnanın başlamasını belki de tüm dünyadaki pusu izleyicilerinden en çok ve şiddetle arzu eden benim. Bu arzumun şiddeti dilime şu şekilde dökülüyor; Allah'ım! Benim içimdeki vatan sevgisinin açığa çıkmasını (tarihimizi daha çok okuyarak, oyunlara gelmeyip uyanık olarak) sağlayan bu diziye fırsat ver. İşlerini rastgetir. Amin. Hep haber ayıklıyor ve soruşturuyordum. Sonra düşündüm ki bununla elime birşey geçmeyecek. Dua etmeye karar verdim. Sonuç olarak; unutmayın, dua namludan çıkan kurşunu geri döndürür.



edit post

Kurtlar vadisi dizisi pana filim ile show tv arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle yayından kaldırıldıgı söylenmişti ama bana göre kurtlar vadisi ergenekon davasından bi adım önde gittigi için bi takım insanlar bundan rahatsız oldu bunu kamuya direk söyleyemeyecegi için parasal sorunlar yüzünden dizinin yayından kaldırıldıgını söylediler bana kurtlar vadisinin sonu eşref saati gibi olcak gibi geliyo çünkü bu dizi türk geçlerinin gözünü açtı ben artık televizyonda bir olay gördügümde o olayın söylenenlerin aksine başka nedenler arıyorum söyledigim gibi bu dizi gerçekleri türk milletine gözterdigi için yayından kaldırıldı.kurtlar vadisinin bir an önce başlamasını istiyoruz...



edit post

Bİ grup sanatçı, geçtiğimiz haftalarda, haklarını aramak için Birleşik Oyuncular Meslek Grubu (BİROY) adıyla bir araya geldi.
Grubun kurucu üyeleri arasında bulunan, Kurtlar Vadisi'nin Avukat Yalçın Yıldız'ı ünlü oyuncu Zafer Algöz de sanatçı arkadaşlarıyla birlikte oyuncuların tekrar yayınlarda telif haklarından yararlanması için kolları sıvadı. Televizyondaki tekrar yayınlardan yapımcılardan müzisyenlere kadar herkesin hakkını aldığını belirten Algöz, "Burada bir adaletsizlik var. Afrika ülkelerinde bile tekrar yayınlardan insanlar haklarını alıyor. Sadaka değil sadece hakkımızı istiyoruz. Televizyon kuruluşlarının anlayış göstermesi gerekiyor. Bu işi yokuşa sürmek yerine uzlaşmak ve ortak bir yol bulmak durumundayız" dedi.



edit post

Kurtlar Vadisi Pusu'nun gündemi takip etmesi uzun bir süre hepimizin diline dolandı. Kendi adıma bir dönem 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun senaristlerinin medyum (!) olduğunu bile düşündüm. Neyse ki Vadi'nin açığını ana haber bültenleri kapattı. Dizi senaryosu olarak merakla izlediğimiz olaylar gerçek oldu. Biz de yine benzer bir heyecan ve merakla ana haber bültenlerini takip etmeye başladık.
Elveda Rumeli ise senaryosuna farklı bir bakış açısı yerleştirdi. Kurtlar Vadisi'nin medyumluğu Elveda Rumeli'de yerini 'tarih tekerrürden ibarettir'e bıraktı. Günümüzde yaşadığımız pek çok olayın tarihte 1800'lerin Balkanları'nda yaşandığına tanık olduk ve her hafta olmaya devam ediyoruz. Farklı dil, din ve milletten gelen insanlar arasına nasıl nifak tohumlarının atıldığını izlerken Rumeli'den yükselen çığlığın yok olmadığını, sadece dünya coğrafyasında yer değiştirdiğini anladık. Pazartesi gecesi 'Elveda Rumeli'yi izlerken Girit'ten kaçan Müslümanlar evlerimize konuk oldu. Kocasının, çocuklarının ve yakınlarının başına ne geldiğini bilemeyen kadının feryadı, haftalardır haber bültenlerinde izlediğimiz Gazeli kadınlarınkinden farklı değildi. Sütçü Ramiz'in evine sığınan anakızın tek suçu çok uluslu bir imparatorlukta Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı topraklarda Müslüman olmaktı! Aynı Gazze'de üzerlerine bombalar yağan minicik yüreklerin farklı bir dine mensup olmaktan başka hiçbir suçlarının olmaması gibi... 'Elveda Rumeli' bir gerçeği daha ortaya serdi ki; yüreğimi bir de bu gerçek burktu. Aradan yüzyıllar geçse de insanoğlu değişmiyor. Toprak için, sınırlarını genişletmek ve iktidarını yaymak için ufacık bedenlerin üzerine kurşun sıkmaktan ya da bombalar atmaktan çekinmiyor. Yerler, zamanlar, araçlar değişiyor ama amaç tarihin hiçbir döneminde değişmiyor. Elveda Rumeli'yi izlerken bir kere daha ehlileşmeyen, hırstan ve egodan arınamayan insanoğluna üzüldüm... Ancak bir taraftan da yıllarca ders kitaplarında okuduğumuz tarihin bu kadar ete kana bürünmesinin yetiştirmekte olduğumuz nesillere ders verebileceğini düşündüm. Ne dersiniz, çocuklarımız ders alıp da bu şiddet ve vahşete bir gün 'dur' diyebilecek mi? Ummaktan başka çare yok!



edit post

Semra Özal hakkında çıkan dedikodu bu kez Kurtlar Vadisi'yle ilgiliydi.
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın kameraları sevdiği bilinir. Ama bu kez hakkında öyle bir iddia ortaya atıldı ki ateş püskürdü.

Medyatava'nın iddiasına göre Semra Hamın Kurtlar Vadisi disizinde oynaycaktı. Üstelik de 3 bölüm.

Dedikoduyu duyan Özal "Kurtlar Vadisi'ni hayatında bir kez bile seyretmediğini söyledi ve "Tamamen uydurma. Olması mümkün olmayan bir şey. Her hafta benimle ilgili bir şeyler bulup bulup uyduruyorlar. Kurtlar Vadisi dizisini hayatımda hiç izlemedim ama bildiğim bir şey var, o diziyi bana teklif bile edemezler. Dava açacağım' dedi.



edit post

Kurtlar Vadisi Pusu'nun gündemi takip etmesi uzun bir süre hepimizin diline dolandı. Kendi adıma bir dönem 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun senaristlerinin medyum (!) olduğunu bile düşündüm. Neyse ki Vadi'nin açığını ana haber bültenleri kapattı. Dizi senaryosu olarak merakla izlediğimiz olaylar gerçek oldu. Biz de yine benzer bir heyecan ve merakla ana haber bültenlerini takip etmeye başladık.
Elveda Rumeli ise senaryosuna farklı bir bakış açısı yerleştirdi. Kurtlar Vadisi'nin medyumluğu Elveda Rumeli'de yerini 'tarih tekerrürden ibarettir'e bıraktı. Günümüzde yaşadığımız pek çok olayın tarihte 1800'lerin Balkanları'nda yaşandığına tanık olduk ve her hafta olmaya devam ediyoruz. Farklı dil, din ve milletten gelen insanlar arasına nasıl nifak tohumlarının atıldığını izlerken Rumeli'den yükselen çığlığın yok olmadığını, sadece dünya coğrafyasında yer değiştirdiğini anladık. Pazartesi gecesi 'Elveda Rumeli'yi izlerken Girit'ten kaçan Müslümanlar evlerimize konuk oldu. Kocasının, çocuklarının ve yakınlarının başına ne geldiğini bilemeyen kadının feryadı, haftalardır haber bültenlerinde izlediğimiz Gazeli kadınlarınkinden farklı değildi. Sütçü Ramiz'in evine sığınan anakızın tek suçu çok uluslu bir imparatorlukta Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı topraklarda Müslüman olmaktı! Aynı Gazze'de üzerlerine bombalar yağan minicik yüreklerin farklı bir dine mensup olmaktan başka hiçbir suçlarının olmaması gibi... 'Elveda Rumeli' bir gerçeği daha ortaya serdi ki; yüreğimi bir de bu gerçek burktu. Aradan yüzyıllar geçse de insanoğlu değişmiyor. Toprak için, sınırlarını genişletmek ve iktidarını yaymak için ufacık bedenlerin üzerine kurşun sıkmaktan ya da bombalar atmaktan çekinmiyor. Yerler, zamanlar, araçlar değişiyor ama amaç tarihin hiçbir döneminde değişmiyor. Elveda Rumeli'yi izlerken bir kere daha ehlileşmeyen, hırstan ve egodan arınamayan insanoğluna üzüldüm... Ancak bir taraftan da yıllarca ders kitaplarında okuduğumuz tarihin bu kadar ete kana bürünmesinin yetiştirmekte olduğumuz nesillere ders verebileceğini düşündüm. Ne dersiniz, çocuklarımız ders alıp da bu şiddet ve vahşete bir gün 'dur' diyebilecek mi? Ummaktan başka çare yok!

Takvim / Nilgün K. Tahmaz



edit post
site stats

BlogRankers.comComputers blogsArt Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryInternet Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleriblog search directoryBlog Directory & Search engineInternet BlogsDirectory of Television Blogs BlogsByCategory.comInternet Business Directory - BTS LocalBlog directoryFree Blog Directory

Copyright by Cyber 2008-2009