Kurtlar Vadisi Pusu

Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleri

Çocuklarına memati ve polat isimini koymak isteyen baba haberleri geçenlerde gündemdeki yerini almıştı.Ve mahkeme kararını verdi :

"Kurtlar Vadisi" dizisine hayranlıklarından ötürü 2 yaşındaki "Anıl" ve "Arda" adlı ikiz çocuklarının adlarını "Polat" ve "Memati" olarak değiştirmek isteyen ailenin talebi mahkeme tarafından kısmen kabul edildi. Mahkeme "Polat" adı için "olur" ama "Memati" adı için "olmaz" dedi.

Hukuk mahkemesinde ailenin, Nüfus Müdürlüğü aleyhine açtığı davada tarafların son sözleri soruldu. Ailenin avukatı isim değiştirmeyle ilgili talebini yineledi. Davalı nüfus müdürlüğü avukatı ise aileninin talebinin kısmen kabulüne karşı diyeceklerinin olmadığını söyledi ancak "Memati" ismine karşı çıktı.

Savcıdan ders gibi mütalaa

İsim değiştirme talebiyle ilgili görüşü sorulan savcı Ersoy Yüce ise konuya yaklaşımını ve "ret kararı" isteminin gerekçesini şu cümlelerle açıkladı.

" Memati ismi Türk Dil Kurumu'nun da belirtttiği gibi Türkçe değildir. Bir kişinin ismini ömrü boyunca bir kere değiştirebileceğiyle ilgili yasalarla hükme bağlanmıştır. Aile 2 yaşındaki çocuklarının isim değişikliği için velayeten davacı olmuşlardır. İstedikleri isimler özel bir televizyon kanalnıda gösterilen Kurtlar vadisi dizisinin mafya karakterlerine aittir."

İsmini bir daha değiştiremeyecek

"Memati" ve "Polat" adlı dizi karakterlerinin kaderi senaryoyu yazanların elindedir. Bu isimdeki karakterler yine senaryo gereği ileriki bölümlerde "kötü" ya da "vatan haini" gibi toplumsal kabul görmeyen kişilere dönüşecek olursa, çocuklar reşit olduğunda yasa gereği isteseler de bu isimleri değiştiremeyecek ve taşımak zorunda kalacaklardır.

Talep çocukların 18 yaşından sonra isimlerini değiştirebilme özgürlüklerinin de elinden alınması anlamına gelmektedir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Türkiye'nin de taraf olduğu sözleşmeler göz önüne alındığında, telafisi mümkün olmayan zarar doğuracağından, isim değişkliği isteminin tümüyle reddine karar verilmesi mütalaa olunur"

Davalı ve davacı tarafların görüş ve taleplerini değerlendiren mahkeme savcının mütalaasını da dinledikten sonra kararını açıkladı ve "Polat" adına "olur" dedi.

Ancak mahkeme çocuklardan birinin adının "Memati" olması talebini reddetti. Mahkemenin kararının kesinlik kazanması halinde, bundan sonra açılacak isim değişikliği davaları talepler de bu son karara göre şekillenecek.



edit post

0 Reply to "Ya Memati vatan haini olursa"

Yorum Gönder

site stats

BlogRankers.comComputers blogsArt Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryInternet Kurtlar vadisi pusu, kurtlar vadisi, kurtlar vadisi haberleri, kurtlar vadisi resimleri, kurtlar vadisi pusu videoları, kurtlar vadisi pusu oyuncuları, Kurtlar vadisi pusu izle, dizi izle, canlı dizi, canlı dizileri, canlı dizi yayını, dizi flim izle, dizi fragman izle, kurtlar vadisi müzikleri, dizi müzikleriblog search directoryBlog Directory & Search engineInternet BlogsDirectory of Television Blogs BlogsByCategory.comInternet Business Directory - BTS LocalBlog directoryFree Blog Directory

Copyright by Cyber 2008-2009